100 éves klasszikus recept: hókifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsír,
  • 1 cs. élesztő,
  • 60 dkg finomliszt,
  • pici só,
  • 2 ek porcukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • tejföl - kb 2 dcl -, amennyivel összeállítjuk a tésztát.

A zsírt fakanállal habosra keverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük benne, hozzáadjuk a lisztet,a cukrokat,a sót, a tejföllel alaposan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, nagyobb köröket szaggatunk belőle, szilvalekvárral töltjük, félbe hajtjuk vagy kiflit formázunk belőle.

Forró sütőben 10 perc alatt világosra sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. Sokáig elálló, finom , olcsó sütemény.

Tölteléke lehet más is : dió, mák, gesztenye...bármi