A hajápolás 12 aranyszabálya.

Nem elég a megfelelő sampont, balzsamot, zselét és lakkot kiválasztani, hogy hajunk szép legyen. A mindennapi hajápolás során számos hibát véthetünk, melyek fénytelenné, töredezetté teszik a hajat, vagy előbb-utóbb kopaszodáshoz vezetnek. Néhány jó tanács mit ne tegyünk, illetve mit tegyünk hajunk szépségének megőrzése érdekében.

1. Soha se használjuk töményen a samponokat. Bármilyen gyógyösszetevőkkel is dúsítják, akkor is irritálhatja, kiszáríthatja a fejbőrt. A legjobb, ha 1:10-hez arányban hígítjuk, tehát 1 liter vízhez 1dl sampont öntünk. A hajat kétszer bőven elég átmosni ezzel a keverékkel.
2. Hajmosás során ne vakarjuk, hanem finoman, de alaposan masszírozzuk végig a fejbőrt. A haj maga ugyan már nem élő anyag, de a hajhagymák igen. S a finom masszás serkenti a vérkeringést, segíti a káros anyagok távozását a fejbőrből, és gyorsítja a hajnövekedést.
3. A törülközővel ne dörzsöljük a hajat, mert ezzel összegubancoljuk, elősegítve a hajvégek szétválását, töredezését. Ehelyett inkább borítsuk be hajunkat a törölközővel – ha hosszú a hajunk, akkor tekerjük be – és erőteljes mozdulatokkal nyomkodjuk át.
4. Ne durva kefével vagy sűrű fogú fésűvel bontsuk ki a hajat, sem akkor, amikor vizes, sem akkor, amikor száraz. Vizesen a ritkás, vastagabb fogazatú fésű, szárazon a puha kefe a legalkalmasabb a haj fésülésére.
5. Ne akarjuk gyorsan megszárítani a hajat, magas fokozatra kapcsolva a hajszárítót. A fejbőr és a hajhagymák rosszul tűrik a forróságot, s a haj is sokat veszít természetes nedvességtartalmából. A forró levegő ráadásul fokozza a faggyúmirigyek működését, hamarabb lesz újra zsíros a haj.
6. A környezet – por, szmog vagy nyáron a tenger sós vize – is sokat árthat a hajnak. Ha kell, sűrűbben mossunk hajat, de esetleg elég az is, ha sima vízzel átöblítjük.
8. Strandolás, vagy uszoda után rögtön mossuk ki a hajunkat. A klóros víz eltávolítására nem elég az öblítés. Mossuk át a hajunkat hígított samponnal és balzsamozzuk is be.
9. Napozáskor mindig használjunk fejfedőt. Az erős fény kiszárítja, és könnyen töredezővé teszi a hajat.
10. A szoros hajgumi és az erős csatok összetörik a hajszálakat. Ha lehet, kerüljük ezek használatát.
11.  Ha divatosabbá akarjuk tenni hajszínünket, lehetőleg ne nyúljunk azonnal a kémiai hajfestékekhez. Számos természetes anyag – a kamillától a hennán át a dióig – is használható hajfestéshez.
12. A dauerolt, festett hajra használhatunk speciális samponokat és balzsamokat, kiváló házi pakolás a károsodott hajra az olívaolaj-méz kombináció. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a hajon, majd tekerjük be fóliába és legalább fél óráig hagyjuk hatni. Utána a szokott módon mossunk hajat.

buy cialis cheap us
13. A hajsütővasat ne forrósítsuk túl, mert szabályosan elégetheti – kiszárítja, és töredezetté teszi a hajat. Sütés helyett érdemes kipróbálni a melegíthető csavarókat.
Vissza az előző oldalra
zp8497586rq