Finom porhanyós kiflik, elképesztően ínycsiklandóak és sokkal könnyebben elkészíthetőek, mint azt gondolnád!

Hozzávalók:
  • 140 g vaj,
  • 400 g liszt,
  • 100 ml tej,
  • 1 kanál citromlé,
  • 60 g zsír,
  • 100 g tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 100 g lekvár vagy mogyorókrém

A vajat és a zsírt tegyük be a fagyasztóba 1,5 órára. Amikor kivesszük a fagyasztóból vágjuk fel kockára és dolgozzuk össze a liszttel. Egy tálban keverjük össze a tejet a tejföllel, a tojássárgájával és a citromlével, majd öntsük bele a lisztes keverékbe és dolgozzuk össze jól. Formázzuk meg kerekre a kidolgozott tésztát, csomagoljuk be egy fóliába, tegyük hűtőbe 1 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát osszuk el 6 egyenlő részre, majd mindegyik részt nyújtsuk ki és vágjunk háromszögeket belőle.
Mindegyik háromszög szélére tegyünk egy kiskanál lekvárt, majd tekerjük fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rakjuk bele a kifliket, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percet. Amikor megsültek a kiflik vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral őket.