Káposzta, tojás és zsemlemorzsa - csak ennyi kell egy nagyszerű fogáshoz!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta (maximum 1 kg.)
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés: az alábbi étel titka a káposzta helyes szeletelésben rejlik. Ne távolítsuk el a külső, vastagabb héjakat, különben a káposzta szét fog esni. Mossuk meg alaposan, és kezdjük el szeletelni. Vágjunk nagyobb cikkeket belőle.

A felvágott darabokat pároljuk 5 percig sós vízben. Ne tovább, mert nagyon lágy lesz! Várjunk egy kis időt, míg teljesen kihűlnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, és borsozzuk. Forgassuk bele a káposztákat a tojásba, ezután a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba, és süssük meg forró olajban.

Ha mindkét oldala aranybarnára sült, fogyaszthatjuk fokhagymaszósszal, de mártogathatjuk zöld fűszeres joghurtba is. Forrás

TIPP: Még a  panírozás előtt fogpiszkálóval átszúrhatod a szeleteket, hogy biztosan egyben maradjanak!