SOMLÓI  GALUSKA  csodás krémmel, babapiskótából

Hozzávalók: (6 személynek) 

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs 
  • 4 dl tej 
  • 3 dl tejszín 
  • 5 dkg kakaó
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt 
  • durvára vágott dió

A piskótát kisebb darabokra tördeljük és ráöntjük a rumot. A cukorból, tojássárgájából, kakaóból, a tejből és lisztből állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhab telét. 

Rétegesen rakjuk össze a babapiskótát és a krémet, és egy sorba rakjuk a cukrozott gyümölcsöt (pl. barackot, meggyet) és a mazsolát. A diót a rétegek közé szórjuk. A tetejére tejszínhab kerül. Hűtve tálaljuk.

Tipp: a mazsola is nagyon finom rumba áztatva!